ruotvet.ru
Рефераты и Курсовые

В нашей базе ответы на вопросы по 100 предметам различных специальностей. Это более 80 000 ответов на вопросы, которые ежегодно проходят студенты в системе тестирования i-exam и i-fgos



Статистика
Вопросов: 87 307
Предметов: 100

Поиск правильных ответов


Содержание тестового вопроса

Прочитайте текст и выполните задания
A microwave oven
1. A microwave oven works by passing non-ionizing microwave radiation, usually at a frequency of 2.45 gigahertz (a wavelength of 12.24 centimetres), through the food. Microwave radiation is between common radio and infrared frequencies. Water, fat, and other substances in the food absorb energy from the microwaves in a process called dielectric heating.
2. Many molecules (such as those of water) are electric dipoles, meaning that they have a positive charge at one end and a negative charge at the other, and therefore rotate as they try to align themselves with the alternating electromagnetic field of the microwaves. This molecular movement represents heat which is then dispersed as the rotating molecules hit other molecules and put them into motion.
3. Microwave heating is more efficient on liquid water than on fats and sugars (which have a smaller molecular dipole moment), and also more efficient than on frozen water (where the molecules are not free to rotate).
 Microwave heating is sometimes explained as a resonance of water molecules, but this is incorrect: such resonance only occurs in water vapor at much higher frequencies, at about 20 GHz.
4. A common misconception is that microwave ovens cook food from the "inside out". In reality, microwaves are absorbed in the outer layers of food in a manner somewhat similar to heat from other methods. The misconception arises because microwaves penetrate dry non-conductive substances at the surfaces of many common foods, and thus often induce initial heat more deeply than other methods. Depending on water content, the depth of initial heat deposition may be several centimetres or more with microwave ovens, in contrast to infrared or convection heating, which deposit heat thinly at the food surface. Penetration depth of microwaves is dependent on food composition and the frequency, with lower microwave frequencies (longer wavelengths) penetrating better.
(Encyclopedia Wikipedia)

Определите основную идею текста.

Microwave is a modern, high quality device developed on contemporary achievements of science used for food preparation.


Для того чтобы правильно выполнить задание, следует знать алгоритм обработки текстовой информации и, прочитав текст, выделить главные компоненты содержания текста, то есть определить основную идею текстовой информации.
На протяжении всего текста идет речь о микроволновой печи как о современном, высокотехнологичном продукте, разработанном на современных достижениях науки и используемом для приготовления пищи. Рассматриваются такие аспекты как:
1) функциональные характеристики микроволновой печи: каким образом осуществляется воздействие микроволн на пищевые субстанции («A microwave oven works by passing non-ionizing microwave radiation… through the food.
substances in the food absorb energy from the microwaves in a process called dielectric heating» – фрагмент 1); «…microwaves penetrate dry non-conductive substances at the surfaces of many common foods…» – фрагмент 4)); от чего зависит глубина проникновения микроволн («Penetration depth of microwaves is dependent on food composition and the frequency…» – фрагмент 4);
2) технические характеристики микроволновой печи: дается объяснение принципу  распространения тепла в микроволновой печи, основанном на диполярном сдвиге – фрагмент 2); сообщается, что работа микроволновой печи осуществляется на определенной частоте волны («…usually at a frequency of 2.45 gigahertz…» – фрагмент 1).
Таким образом, правильный вариант ответа — «Microwave oven is a modern, high quality device developed on contemporary achievements of science used for food preparation» («Микроволновая печь – это современный, высокотехнологичный продукт, разработанный на современных достижениях науки, используемый для приготовления пищи»).