Прочитайте текст и определите, какой из заголовков соответствует тексту.
Back in the 17th and 18th centuries, many scientific works were written explaining the advantages of chocolate for medicine, and today it’s a regular food in army rations. Chocolate could help prevent tooth decay, according to scientists at Japan’s Osaka University. The cocoa beans from which chocolate is made have an antibacterial agent that fights tooth decay. These parts of the beans are not usually used in chocolate production, but in future they could be added back in to chocolate.
Back in the 17th and 18th centuries, many scientific works were written explaining the advantages of chocolate for medicine, and today it’s a regular food in army rations. Chocolate could help prevent tooth decay, according to scientists at Japan’s Osaka University. The cocoa beans from which chocolate is made have an antibacterial agent that fights tooth decay. These parts of the beans are not usually used in chocolate production, but in future they could be added back in to chocolate.
✓ Help to Dentists
Решение:
В 17 и18 веках было написано много научных работ, объясняющих преимущества шоколада для медицины. Сегодня шоколад является постоянным продуктом в армейском рационе. По мнению ученых Университета Осаки в Японии, шоколад мог бы помочь в предотвращении разрушения зубов. Бобы какао, из которого готовят шоколад, содержат антибактериальное вещество, которое борется с разрушением зубов. Эти части бобов обычно не используются в производстве шоколада. Но в будущем, возможно, их будут вновь добавлять в шоколад.
В 17 и18 веках было написано много научных работ, объясняющих преимущества шоколада для медицины. Сегодня шоколад является постоянным продуктом в армейском рационе. По мнению ученых Университета Осаки в Японии, шоколад мог бы помочь в предотвращении разрушения зубов. Бобы какао, из которого готовят шоколад, содержат антибактериальное вещество, которое борется с разрушением зубов. Эти части бобов обычно не используются в производстве шоколада. Но в будущем, возможно, их будут вновь добавлять в шоколад.
ЕГЭ 2009. Английский, немецкий, французский языки. Федеральный банк экзаменационных материалов / авт.-сост. М. В. Вербицкая [и др.]– М. : Эксмо, 2009. – 384 с.