Иностранные языки
Разделы дисциплины
01
Выберите правильный ответ. By the 1960s, Blackwell’s had built an international reputation __________________ bookselling excellence with links to academic institutions and libraries around the…
02
Выберите правильный ответ. Health costs may also be __________________ by union contract with the management.
03
Выберите правильный ответ. In two __________________, Joe’s department is moving to a new building.
04
Выберите правильный ответ. A hooligan is a person who __________________.
05
Выберите правильный ответ. Administration of the Department of Social Security in Great Britain is handled by __________________, responsible for paying the majority of social…
06
Выберите правильный ответ. As a result of a resent rise in the divorce rate, there are far more __________________ than there used to be.
07
Выберите правильный ответ. Changes occurred __________________ the top three places.
08
Выберите правильный ответ. Hundreds of thousands of people __________________ the attacks firsthand (many onlookers photographed events or recorded them with video cameras), and millions…
09
Выберите правильный ответ. Independent agents lure __________________ a company’s best employees with offers of better working conditions and benefits.
10
Выберите правильный ответ. A kidnapper is a person who __________________.
11
Выберите правильный ответ. After September 11 the U.S. government exerted great effort __________________ other al-Qaeda agents and sympathizers throughout the world, and it made…
12
Выберите правильный ответ. As British Airways __________________ magazine put it, «the effect was breathtaking; words were hardly needed; the pictures said it all».
13
Выберите правильный ответ. Chat show is __________________.
14
Выберите правильный ответ. I think one of the advantages __________________ paying for your medicine is that you can actually pay for the consultant; you…
15
Выберите правильный ответ. It is essential that you understand your rights and obligations __________________ your pension plan.
16
Выберите правильный ответ. A lot of old __________________ were settled in the New York gangland killings in the 60s.
17
Выберите правильный ответ. Alex moved to Dublin last year __________________ at this famous Irish quiz show.
18
Выберите правильный ответ. Attitudes __________________ religion and marriage have changed.
19
Выберите правильный ответ. Children __________________ four years old are generally not admitted into Broadway theatres.
20
Выберите правильный ответ. I’ll promise to put Ann’s request __________________ a new post to the Directors’ meeting next week.
21
Выберите правильный ответ. A murderer is a person who __________________.
22
Выберите правильный ответ. All Anglican clergy take an oath of __________________ to the Crown.
23
Выберите правильный ответ. Authorities blamed the attacks __________________ Chechen rebels.
24
Выберите правильный ответ. CND is __________________.
25
Выберите правильный ответ. I’m afraid your assistant has __________________ the trust you placed in him, and leaked the whole story to the press.
26
Выберите правильный ответ. A person speaking __________________ the charity said that they had found it harder to make money during the recession.
27
Выберите правильный ответ. Allen was Vice-President in charge __________________ research and product development.
28
Выберите правильный ответ. Bankruptcy is __________________.
29
Выберите правильный ответ. Colin gets __________________ well with people.
30
Выберите правильный ответ. If someone loses his or her job there may be a number of benefits he/she is entitled to, for example, __________________…
31
Выберите правильный ответ. A pickpocket is a person who __________________.
32
Выберите правильный ответ. Although maybe the service that you ultimately receive is no better than the service you might have received as __________________.
33
Выберите правильный ответ. Basil Blackwell commissioned belles-lettres including a complete version of Chaucer’s Canterbury Tales and well-known __________________ such as the Pilgrim’s Progress and…
34
Выберите правильный ответ. Columbia reputedly had all of its assets invested in Spielberg’s Close Encounters of the Third Kind (1977), a gamble that __________________…
35
Выберите правильный ответ. In AD 596-597 the pagan Saxons of southern England were __________________ Christianity by St Augustine and other monks who had been…
36
Выберите правильный ответ. A shop-lifter is a person who __________________.
37
Выберите правильный ответ. Although the City is central to international finance, to many observers it seems increasingly independent of the British __________________ economy.
38
Выберите правильный ответ. Before the word «head hunters» referred to people who __________________ criminals.
39
Выберите правильный ответ. Corporations may own property, sue or be sued in court, and __________________ contracts.
40
Выберите правильный ответ. In addition to various __________________ and pension plans, many corporations offer their employees the use of swimming pools and golf courses,…
41
Выберите правильный ответ. A smuggler is a person who __________________.
42
Выберите правильный ответ. Americans __________________ times have viewed large corporations with suspicion, and corporate managers themselves have wavered about the value of bigness.
43
Выберите правильный ответ. Beginning in 1994 in Russia, the government’s failure to pay pensions __________________ time led to large rallies in several cities.
44
Выберите правильный ответ. David went to __________________ between shifts and got various parts in local theatre and TV productions.
45
Выберите правильный ответ. In America the division of labor, was said to reflect «scientific management» based on __________________ .
46
Выберите правильный ответ. A spy is a person who __________________.
47
Выберите правильный ответ. An accomplice is a person who __________________.
48
Выберите правильный ответ. Between 1991 and 1993 in Russia, the real income of pensioners was cut __________________ half as prices rose rapidly and pension…
49
Выберите правильный ответ. Efforts have been made to improve co-ordination between government departments to influence the __________________ diet and to advise on food production…
50
Выберите правильный ответ. In attacking the old lady, the youth committed a __________________ crime.
51
Выберите правильный ответ. A stowaway is a person who __________________.
52
Выберите правильный ответ. An arsonist is a person who __________________.
53
Выберите правильный ответ. Britain has a __________________, based partly on state ownership but mainly on private enterprise.
54
Выберите правильный ответ. Eight __________________ ten married women will have children at some point in their lives.
55
Выберите правильный ответ. In fact, only a handful of worldwide agency networks have the capacity to __________________ the world’s biggest brands.
56
Выберите правильный ответ. A terrorist is a person who __________________.
57
Выберите правильный ответ. An assassin is a person who __________________.
58
Выберите правильный ответ. Burglar alarms on cars and houses may act as a __________________ to the casual thief.
59
Выберите правильный ответ. Fortunately, global commercials like those for Marlboro cigarettes and BA can be __________________ for many years without looking out of date.
60
Выберите правильный ответ. In London obviously there are plenty of hospitals and __________________ are short.